TORTOSA

Seguiment massiu de l’aturada general a les Terres de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / Gustau Moreno / Sílvia Alarcón | TORTOSA

03/10/2017

Resposta massiva a la crida de la Taula per la Democràcia per aturar el país aquest dimarts, com a mostra de rebuig a la violència exercida per l’Estat espanyol per intentar impedir que la ciutadania de Catalunya votés en el referèndum de l'1 d'octubre. Un fet insòlit que demostra la gravetat de la situació, per uns fets que van deixar ferides prop de 900 persones, 55 de les quals a les Terres de l’Ebre.

Al nostre territori, ajuntaments, consells comarcals i centres de recerca s’han adherit a l’aturada general per protestar contra la repressió policial de l’1 d’octubre. També la URV i molts centres d’ensenyament han suspès la seua activitat. L’IES de l'Ebre, a Tortosa, ha tancat portes i la dotzena d'alumnes que hi han acudit han hagut de tornar cap a casa. A l'IES Joaquim Bau de Tortosa, només quatre alumnes de Batxillerat han acudit a classe i no hi ha anat cap estudiant d'ESO. A banda, la gerència de l’ICS a les Terres de l’Ebre ha desprogramat l’activitat ordinària i ha acordat mínims per aquest 3 d’octubre. Al polígon Baix Ebre hi ha hagut algunes empreses que s’han sumat massivament a l’aturada general, és el cas de la YKK amb un seguiment del 65% i Celesa amb serveis mínims.

A les Terres de l’Ebre, s’han convocat una sèrie de mobilitzacions i concentracions. La primera ha estat a Móra la Nova. Enmig d’un ambient d’eufòria però també d’indignació s’han rebutjat els fets viscuts diumenge en aquesta població. El secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, ha dit que calia fer una resposta de país. Quant a la possible reacció del govern de l’Estat, ha reclamat diàleg per fer possible un trànsit cap al lloc que vulga al poble de Catalunya.

Per la seua banda, el secretari general de la UGT a l’Ebre, Valentí Marín, també ha defensat la necessitat de fer una aturada de país. Des de la plaça del Coc de la Ràpita, també ha exigit diàleg al govern de l’Estat i la intervenció de la Unió Europa per fer de mitjancera entre l’executiu espanyol i la Generalitat.

També hi ha hagut una concentració al pavelló poliesportiu de Roquetes d’on ha sortit una gran manifestació fins a la delegació del govern a Tortosa.

A la carretera C-12, una de les principals vies de mobilitat ebrenques, el pas de vehicles per la ciutat tortosina era mínim. La majoria de botigues romanien tancades amb excepció d'algunes cadenes de supermercats que han obert.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>