ULLDECONA

Salvem lo Montsià carrega de nou contra Cemex per les extraccions prop de la Ferradura


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | ULLDECONA

16/04/2018

La plataforma Salvem lo Montsià ha tornat a denunciar les extraccions de terres i argiles que l’empresa Cemex realitza prop del jaciment arqueològic de la Ferradura. Els ecologistes lamenten que l’actuació de la cimentera té un fort impacte a l’entorn d’aquest jaciment i provoca la pèrdua de la terra fèrtil de la zona.

L’entitat ja va demanar fa un any l’aturada de les extraccions en una campanya de valorització de la serra del Montsià on van recollir 1800 signatures. Però la companyia cimentera ha tornat a defensar la seva política d’explotació i restauració de les canteres d’argila d’Ulldecona.

Precisament aquest dilluns han finalitzat els treballs arqueològics al jaciment de la Ferradura per part del Grup de Recerca en Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

I per posar en valor aquest patrimoni l’Ajuntament d’Ulldecona ha creat el Consell Municipal de Paisatge.

La Ferradura data del segle VII a.C. i juntament amb altres assentaments pròxims, conformaria el Complex Sant Jaume, la primera entitat política documentada al que avui és Catalunya.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>