MÓRA D'EBRE

Ribera Digna convoca una concentració dijous a Móra d'Ebre, per la visita de Calvet


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

12/02/2019

La plataforma Ribera Digna ha convocat una concentració per este dijous a Móra d’Ebre, tot coincidint amb la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. L’objectiu de la protesta és fer arribar a la Generalitat l’oposició ciutadana al projecte de l’abocador industrial de Riba-roja d’Ebre, amb motiu de la trobada del conseller amb els alcaldes de la comarca. La convocatòria és davant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a partir de les vuit del matí, tot i que els pagesos hi acudiran amb els seus tractors unes hores abans.

De fet, dijous farà just una setmana de la creació de la plataforma Ribera Digna, que en els darrers dies ha rebut una allau d’adhesions. Tres dels seus membres, Cristina Jubany, Tere Margalef i Àlex de la Guía, han repassat a Canal 21 Ebre  els motius de la seua oposició al projecte, i han apuntat que no descarten més mobilitzacions després de dijous, si la resposta del govern català no passa per aturar l’abocador de Riba-roja. A més, rebutgen que els residus de l’actual abocador de Vacamorta, al Baix Empordà, travessin tot el país per ser dipositats a Tivissa i Riba-roja.

Des de la plataforma han criticat el secretisme i la falta de transparència amb què s’ha tramitat l’abocador de Riba-roja, fins que el 28 de desembre es va saber que només faltava concedir la llicència municipal d’obres a les empreses Urbaser i Griñó.

De la mateixa manera, han criticat que l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, del PDeCAT, acusés Esquerra d’instigar les mobilitzacions per motius electorals. De fet, el portaveu Àlex de la Guia ha anunciat que deixarà la política municipal, i que no repetirà a la llista d’Esquerra de Móra d’Ebre.

Per rebutjar les acusacions de partidisme, De la Guia també ha recordat que al ple del Consell Comarcal tres partits diferents van rebutjar l’abocador: el PDeCAT, Esquerra i el PSC.

*Podeu veure l'entrevista íntegra del #PrimeraColumna clicant aquí.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>