FLIX

Quina és la factura ambiental que Ercros deixarà a Flix?


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | FLIX

08/04/2016

El passiu ambiental de l’activitat d’Ercros a Flix podria ser d’uns 500 milions d’euros, segons la tesi doctoral de Marta Pujadas, doctora en Ciència i Tecnologia Ambientals. La descontaminació de l’embassament, per tant, només és un part del que costarà netejar també els terrenys del polígon de Flix, al marge d’avaluar l’impacte de l’activitat centenària de la fàbrica sobre la salut de la població. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Pujadas ha afirmat que les administracions continuen actuant amb una certa tolerància amb Ercros, i que només estan reclamant a l’empresa la restitució ambiental d’una part molt petita dels terrenys contaminats.

Pujadas ha explicat que ha fet una tesi sobre la relació d’Ercros i Flix perquè durant anys havia estat un cas de conflicte socioambiental latent. A més, ha dit que la presència d’Ercros a Flix té els dies comptats, ja que a més de la fàbrica de clor també acabarà tancant la línia de fosfats. Així, Pujadas ha remarcat que la Generalitat hauria d’obligar Ercros a fer una declaració de sòls contaminats, per lligar l’empresa a una futura neteja dels terrenys.

Per la seua banda, l’economista Joan Martínez-Alier ha assenyalat que Ercros ha tingut la complicitat dels diversos governs perquè ha estat una empresa que, històricament, ha tingut molt de poder i influència política. Amb tot, Martínez-Alier ha remarcat que Ercros té un deute moral amb Flix, però també un deute real.

Tant Martínez Alier com Pujadas han afirmat que és molt difícil que s’implanten noves empreses al polígon de Flix, si abans no hi ha una descontaminació dels terrenys.

'La descontaminació de Flix. Els deutes ambientals d'Ercros' és la xerrada que la doctora Marta Pujadas ofereix aquest divendres a Tortosa. La conferència es farpa al Centre Cívic de Ferreries (19.30 hores), i ha estat organitzada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Pujadas és la redactora de la tesi doctoral 'El passiu ambiental a Catalunya: Flix al riu Ebre (1897-2015)’. A més, també han de participar catedràtic Joan Martínez-Alier; l’alcalde de Flix, Marc Mur, i dos ciutadans de Flix, Olga Poblet i Enric Pena.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>