MÓRA LA NOVA

Móra la Nova garanteix el subministrament alternatiu d'aigua potable a població


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | MÓRA LA NOVA

28/06/2018

Els habitants de Móra la Nova tenen restringit l’ús d’aigua de l’aixeta per beure ni preparar aliments, ja que s’han trobat traces d’un plaguicida agrícola que supera lleugerament les recomanacions de Sanitat, en concret en 0,02 micrograms per litre. En aquest sentit, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat.

Aquest divendres l’Ajuntament començarà a instal·lar els dos filtres de carbó actiu amb què es preveu resoldre de forma provisional la situació de contaminació del pou on s’abasteix el municipi d’aigua d’aixeta.

Moliné també ha apuntat que no es pot tenir ‘garanties absolutes’ que aquesta situació s’hagués evitat si estès construït el pou complementari que preveu el pla de restitució de la descontaminació del pantà de Flix.

En aquest sentit, Moliné ha afirmat que la filtració d’aquest plaguicida, que s’usa com a herbicida a la vinya, és molt difícil d’evitar. I és que la beta d’aigua que s’abasteix Móra la Nova prové probablement del riu Siurana, i recull les filtracions de tota la zona sud del Priorat.

El consistori està subministrant aigua potable a la població, amb unes cubes situades en diferents punts. Són el pavelló firal, la plaça Catalunya, el barri del Remei, el carrer Aragó i davant de la Llar de Jubilats.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>