AMPOSTA

Jornada electoral sense incidents a les Terres de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / Cinta Bonet | AMPOSTA

21/12/2017

Més de 5,5 milions de catalans i catalanes estaven cridats a les urnes aquest 21 de desembre, per les eleccions al Parlament que Mariano Rajoy va convocar el 27 d’octubre passat, en aplicació de l’article 155 de la Constitució. A les Terres de l’Ebre, el cens és d’unes 130.000 persones, per elegir els 18 diputats per la demarcació de Tarragona. Unes eleccions en dijous i, per tant, del tot atípiques, després de la DUI i de la dissolució forçosa del Parlament, l’exili de Carles Puigdemont, i l’empresonament de mig govern. Per tot plegat, aquestes es consideren les eleccions catalanes més importants des de la recuperació de la democràcia.

En alguns moments de la jornada, especialment a primera hora del matí, s’han pogut veure cues en algunes col·legis electorals del territori. En aquestes eleccions també s’han pogut veure molts d’apoderats, especialment d’ERC i també de Ciutadans.

La participació en el 21-D fins a la una del migdia ha estat del 34,6%, mig punt menys que en les eleccions al Parlament del 2015, on a aquella hora es va registrar un 35,1%. A la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre aquesta xifra s’ha situat en un 35,12%, quatre dècimes per sota del registrat el 2015. A Tortosa la participació fins a la una havia caigut gairebé quatre punts: del 35,4% al 31,84% d'enguany. La participació total a Catalunya en les darreres eleccions del 27-S de 2015 va ser molt elevada, superant el 77%.

Entre les anècdotes del dia, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha votat a primera hora del matí per poder marxar a Brussel·les per seguir els resultats durant la nit al costat de Puigdemont. D’altra banda, Amposta s’ha despertat amb un llaç groc al pont Penjant sobre el riu Ebre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>