FLIX

Flix Net espera la retirada dels llots més contaminats


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | FLIX

21/03/2018

Des del passat mes de febrer, la societat pública Tragsa està instal·lada a Flix per iniciar les feines que queden per retirar els prop de 80.000 metres cúbics de llots contaminants a l'embassament. Des de la plataforma Flix Net però, es mostren incòmodes perquè no saben com es realitzarà el procés d'extracció d'uns llots que segons diferents estudis, són els que tenen una concentració més elevada de pesticides i mercuri.

De cara a la segona extracció, demanen garanties perquè els treballs tinguen el menor impacte mediambiental possible amb unes mesures de prevenció majors per evitar episodis de fortes olors.

Així les coses, la plataforma demana una major implicació de la Generalitat per controlar les tasques d'extracció al pantà.

Els treballs de descontaminació estan aturats des de l'octubre del 2015 quan l'empresa Acuamed i FCC van assegurar que l'extracció de les 800.000 tones de llots s'havia completat. Mesos després, el gener del 2016, es va saber el cas de corrupció al voltant de l'empresa pública Acuamed i els seus màxims responsables van ser detinguts. En informes posteriors es va saber que encara havien quedat 79.300 metres cúbics per retirar.

Actualment, Tragsa està a l'espera de rebre llum verd per iniciar els treballs.

Flix Net va néixer l'any passat arran d'una quinzena de veïns afectats per les olors de la primera extracció. La plataforma demana el suport de l'administració per garantir la salut de la ciutadania i els treballadors un cop comencen els treballs que haurien de posar punt final al malson.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>