MÓRA D'EBRE

Els contraris al dipòsit de Riba-roja enllesteixen un contenciós administratiu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / ACN | MÓRA D'EBRE

30/04/2019

Onze dels catorze ajuntaments de la Ribera d'Ebre i dos ajuntaments del Segrià presentaran la setmana vinent un contenciós administratiu contra la llicència d'obres del dipòsit de residus industrials de Riba-roja d'Ebre. L’alcalde de la Torre de l'Espanyol i portaveu dels electes contraris al dipòsit, Joan Juncà, ha llegit un comunicat, aquest dimarts, on es denuncien actuacions “incorrectes i irregulars” en la construcció de la primera fase de l'abocador. Segons els opositors al dipòsit, el pla especial urbanístic del projecte, aprovat el 2010, no s'està complint. Els alcaldes també han denunciat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que l'empresa promotora de l'abocador, Lestaca, capti aigua del riu Ebre de manera irregular, i que s'hagin fet actuacions en camins i propietats privades que no estan previstos al permís d'obres.

També han reclamat al Col·lectiu 2030, format per càrrecs electes de la comarca a favor del dipòsit de Riba-roja, “que deixin de mentir” quan els acusen de ser “la gent del No”. Insisteixen que no s'oposen a la implantació d'indústria a la comarca però refusen que aquest projecte encaixi amb el tipus de manufactura que pot ajudar a rellevar l'activitat química i nuclear.

Juncà ha acusat l'alcalde Antoni Suárez d'actuar “amb doble raser” i ha assegurat que no descarten emprendre accions penals contra el consistori.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>