BARCELONA

Els camions que circulen per l'N-340 es desviaran obligatòriament cap a l'AP-7 a partir de l'1 de gener de 2018


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | BARCELONA

05/09/2017

Els camions que circulen per la carretera N-340 s'hauran de desviar obligatòriament cap a l'autopista AP-7 a partir de l'1 de gener, segons ha anunciat aquest dilluns a la tarda el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, després de reunir-se amb els alcaldes del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès afectats pel pas d'aquesta via. El conseller ha celebrat que la proposta -ja acordada entre la Generalitat i el ministeri de Foment- compta amb l'aval dels ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès. Finalment, es bonificarà el 42,5% del preu del peatge per als camions de pas, el 50% per als camions que facin desplaçaments locals i el 100% per als vehicles lleugers. En aquest darrer cas, els conductors dels cotxes hauran d'entrar i sortir per un dels accessos de l'AP-7 entre Alcanar i Vilafranca Sud en un termini de 24 hores.

El titular de Territori ha celebrat que finalment s'estendrà el 'model Girona' a una via com l'N-340, que ha patit històricament problemes greus de congestió i sinistralitat. "Aquesta és la proposta acordada amb l'Estat, però abans de tirar-la endavant volíem comptar amb el consens del territori, tal i com hem pogut acreditar durant la reunió d'aquesta tarda", ha destacat Rull.

"Estem en condicions d'iniciar tota la tramitació per iniciar les bonificacions a partir de l'1 de gener", ha afegit el conseller en unes declaracions als mitjans de comunicació. El Govern haurà de fer dues tramitacions: una en relació a Abertis, la concessionària del tram afectat de l'AP-7 i una altra a través del Servei Català de Trànsit per regular la prohibició de circular camions a través de la carretera nacional 340.

El conseller ha admès que els transportistes reclamaven una major bonificació en els peatges de l'AP-7, però ha indicat que el Govern té una limitació pressupostària. "Considerem que, a partir d'un estudi de la Universitat Politècnica, que amb una bonificació del 30% ja s'aconseguia un equilibri de costos. Amb una bonificació del 42,5% aquest equilibri de costos queda més garantit", ha afegit.

L'aplicació del 'model Girona' a l'N-340 que proposta la Generalitat pretén descongestionar l'N-340, molt saturada pel pas habitual de camions. L'aplicació de les bonificacions i la prohibició del pas de camions permetrà desviar entre 3.800 i 4.000 vehicles pesants diaris de la N-340 a l’AP-7 entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, segons càlculs del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Finalment, Rull ha afirmat que estan parlant amb els transportistes per intentar consensuar una proposta que, de moment, té l’oposició de camioners i veïns. Uns veïns que reclamen la gratuïta de l’AP-7 i que també rebutgen la proposta de vinyeta que prepara la Generalitat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>