TORTOSA

El ple de Tortosa aprova canviar la nomenclatura de la plaça de Joaquim Bau per plaça 1 d'Octubre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

03/10/2017

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar, només amb l'abstenció del PSC, el canvi de nomenclatura de la plaça Joaquim Bau pel de plaça 1 d'octubre. La proposta que va fer l'alcalde, via decret, va ser ratificada pels portaveus d'ERC, Movem Tortosa i la CUP. L'alcalde, Ferran Bel, va explicar que la plaça recordarà ela jornada històrica que es va viure aquest diumenge, però també la repressió ciutadana.

Durant el ple d'aquest dilluns, el govern municipal va expressar la seva solidaritat amb els veïns de Sant Carles de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, poblacions de les Terres de l'Ebre que van patir la repressió de la Guàrdia Civil. La proposta va ser molt ben rebuda per part d'ERC, Movem Tortosa i la CUP que van aprofitar per condemnar els fets d'aquest diumenge en una jornada democràtica. D'altra banda, es va aprovar per unanimitat una moció ciutadana reclamava l'absolució del tortosí Andreu Curto Baiges, que serà jutjat pels fets succeïts durant la vaga general del 2012 a Barcelona. El judici està previst pel 5 d'octubre. La mare de Curto i membre del Grup de Suport Contra la Repressió a les Terres de l’Ebre va ser l’encarregada de presentar la moció. Baiges va posar de relleu que fos precisament l’endemà de viure una forta repressió a Catalunya que es presentava la moció que demanava el suport a Curto davant una situació també repressiva.

El ple d'aquest dilluns també va aprovar la proposta d'ordenances fiscals del govern municipal.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>