LA SÉNIA

El V Festival de Músiques en Terres de Cruïlla analitza la presència de la música en la vida quotidiana


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | LA SÉNIA

28/10/2017

Reunir música, cant i dansa d’arreu dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó és l’objectiu de la cinquena edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla. Aquest any dedicat a la música i a la seva presència en la vida quotidiana.

L’alcalde de La Sénia, Joan Moisès, ha destacat les similituds que uneixen les Terres de Cruïlla.

Com en altres edicions la temàtica escollida s’aborda des de diferents perspectives i compta amb investigadors i artistes que hi participen a través de conferències, tallers, teatre o concerts. Gianni Ginesi, doctor en Musicologia i professor d’Etnomusicologia a l’ESMUC ha estat qui ha iniciat la jornada amb una xerrada sobre ‘Sons, pràctiques musicals i espais en l’entorn quotidià’. Així és com ens ha parlat de la música i d’aquest festival.

Un altre dels conferenciants ha estat el musicòleg menorquí Amadeu Corbera que ha destacat la importància de tenir una visió de conjunt dels Països Catalans per reconstruir el passat i la música.

El Festival, que s’ha repartit en tres caps de setmana, tancarà portes l’11 de novembre amb la representació de Sense pistola, un espectacle musical amb poesia d'Enric Casasses amb els músics Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>