BARCELONA

El Govern informa els ajuntaments per carta que comptarà amb els locals municipals per al referèndum de l'1 d'octubre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN / G.M. | BARCELONA

07/09/2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han enviat cartes als ajuntaments signades ja el mateix 6 de setembre informant que es "comptarà" amb els locals que habitualment es fan servir com a centres de votació per tal de celebrar el referèndum de l'1-O. Així mateix, la carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin a través d'un correu electrònic la seva disposició o comuniquin "les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats". Puigdemont i Junqueras recorden als alcaldes que el Parlament va aprovar dimecres la Llei del Referèndum, que preveu que els ajuntaments posin a disposició de l'administració els locals de la seva titularitat que s'utilitzen com a centres de votació, tot i que la Generalitat també pot determinar espais alternatius.

La missiva apunta que el Parlament ja ha aprovat la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i que el Govern ha signat el decret de convocatòria de l'1 d'octubre, així com el de normes complementàries per a la realització del mateix. També recorda que l'article 3.2 de la citada normativa estableix un règim jurídic excepcional adreçat a regular i garantir el referèndum, i que l'article 29.2 concreta que "els ajuntaments posen a disposició de l'administració electoral del Govern els locals de la seva titularitat que s'utilitzen habitualment com a centres de votació". Així mateix, apunten que l'administració electoral del Govern pot determinar "locals alternatius per fer efectiu el dret de vot dels electors".

Així les coses, el president i el vicepresident s'adrecen als alcaldes per comunicar-los que la Generalitat "comptarà amb els locals que s'utilitzen habitualment als municipis com a centres de votació i que varen ésser emprats a les eleccions al Parlament celebrades el passat 27 de setembre del 2015".

Afegeixen que "la confirmació o la comunicació de les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals s'ha de produir en el termini de 48 hores", i aporten un correu electrònic: coordinació.locals@gencat.cat. La missiva conclou agraint "anticipadament la col·laboració".



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>