TORTOSA

El CDR de Tortosa demana coordinar-se amb el govern municipal per evitar més incidents


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

25/01/2018

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tortosa vol reunir-se amb el govern municipal per saber com pot continuar realitzant les seues accions al carrer, sense repetir situacions com la del passat 13 de gener. Aquell dissabte al matí, dos agents de la Policia Local van identificar diverses persones que estaven penjant llaços grocs al pont de l’Estat, per reclamar la llibertat dels “presos polítics”. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el portaveu del CDR de Tortosa, Sergi Arnau, ha dit que tenen una trobada pendent amb el govern del PDeCAT i Esquerra. De fet, en aquella acció hi havia un membre de l’equip de govern que no va ser identificar pels agents.

Arnau ha recordat que fins ara aquest tipus d’accions s’havien fet de manera coordinada amb les entitats sobiranistes, i amb una certa “tolerància” per part de l’Ajuntament. De fet, a la façana del mateix consistori també hi ha llaços gros i una pancarta demanant l’alliberament dels polítics presos. El portaveu del CDR ha evitat fer una crítica generalitzada a la Policia Local, però ha assenyalat que els dos agents es van extralimitar en les seues funcions.

D’altra banda, Arnau també ha repassat l’actualitat política del país. El portaveu del CDR de Tortosa ha dit que ara és prioritari recuperar les institucions i el govern, però ha advertit que l’Estat espanyol “esclafarà” el país si Catalunya “abaixa el cap”.

En aquest sentit, Arnau s’ha mostrat partidari de continuar amb les mobilitzacions i la desobediència pacífica per aconseguir materialitzar la República proclamada el 27 d’octubre. I quant a la investidura, ha donat tot el suport a la reelecció de Carles Puigdemont, si és per tirar endavant la nova República.

El CDR de Tortosa ha organitzat per aquest dissabte la jornada ‘Economia social i sobiranisme’, que tindrà lloc al centre cívic Ferreries a partir de les onze del matí. L’acte inclourà xerrades sobre economia social i cooperativisme a càrrec de membres de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, i també sobre la viabilitat econòmica, els drets civils i les pensions de la República Catalana, amb membres del Seminari Taifa.

La jornada organitzada pel CDR de Tortosa es clourà amb un vermut popular i música en directe.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>