MORELLA

Comencen els preparatius per a la festa de Sant Antoni


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



NORD | MORELLA

02/01/2019

Amb el primer mes de l’any arriben les festes tradicionals de Sant Antoni. Al Forcall serà entre els dies 18 i 20. El maio i les costelles són els elements que donaran forma a la gran barraca. Durant el cap de setmana els Majorals i els membres de la Santantonà han anat al bosc a buscar els pins que ja descanses a la plaça major del poble a l’espera de la seua crema el divendres 18 de gener.

Una finca d'un familiar d'un dels majorals, al terme de La Todolella, ha estat l'escollida enguany per a talar, el maio i les costelles, els set pins que formaran la barraca del Sant Antoni del Forcall. Este preparatiu antigament es feia al dia de Sant Esteve i amb ferramentes menys modernes.

La Santantonà és una agrupació que està formada per homes de diferents edats que ajuden a algunes de les tasques de la festa de Sant Antoni del Forcall. El dia del maio, a més de ser una jornada de feina al bosc, també és un moment de trobada i festa.

No és que siga qüestió de molta força sinó de pràctica que va passant de generació en generació, fent així que la tradició no s'oblide. Del bosc cal transportar els troncs a la plaça Major, on ara ja descansen esperant a convertir-se en la barraca de la festa de Sant Antoni de Forcall.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>