ALCANAR

Alcanar rememora l’explosió de la casa ocupada pels terroristes del 17-A


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | ALCANAR

16/08/2018

Un any després, Alcanar reviu este dijous l’angoixa que va provocar l’explosió de la casa de la urbanització Montecarlo, a Alcanar Platja. Es tracta del xalet ocupat pels membres de la cèl·lula jihadista de Ripoll, que amb la seua explosió accidental va obligar els terroristes a canviar de plans i perpetrar l’atropellament de Barcelona i l’atac de Cambrils. L’explosió es va produir pels vots de les 23.30, i va ensorrar totalment l’habitatge. A més, l’onada expansiva va afectar mitja dotzena de cases del voltant. Aquella mateixa nit, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per determinar les causes de l’explosió. Primer, només se sabia que hi havia una persona morta, un ferit greu, i sis ferits més.

A més, també es deia que la causa de la deflagració hauria estat el gas butà, ja que entre les runes es van localitzar més de 20 bombones. Però, en realitat, l’origen de la forta explosió va ser l’acumulació dels materials que els terroristes estaven manipulant per fabricar els explosius amb els que volien atemptar a Barcelona. L’endemà, gairebé a la mateixa hora que a Alcanar Platja es produïa una segona explosió, els supervivents provocaven l’atropellament mortal de la Rambla. Ja a la nit del 17 d’agost, els Mossos d’Esquadra relacionaven les explosions d’Alcanar Platja amb l’atemptat de Barcelona. Per tot plegat, els veïns de la urbanització Montecarlo quedaven afectats, atemorits i també indignats pels fets.

Per este dijous, Alcanar ha organitzat un acte institucional de reconeixement als cossos de seguretat i d’emergència, així com als voluntaris, serveis socials i altres treballadors que van actuar pels fets d’ara fa un any. L’acte començarà a les sis de la tarda amb l’arribada de les autoritats a l’Ajuntament, ja que està prevista l’assistència del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i dels consellers d’Interior, Miquel Buch; de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de Justícia, Ester Capella. Tot seguit, es farà una visita al restaurant Serramar d’Alcanar Platja, que va ser el centre d’operacions i atenció als veïns i veïnes afectats durant les explosions. Finalment, l’acte institucional tindrà lloc a les vuit del vespre a la plaça Ramon Pous de les Cases d’Alcanar.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>