La sanitat tortosina, la transparència i la manca de diàleg

"Defensem la sobirania del nostre país, i tant, però també la sanitat i la transparència per allunyar qualsevol ombra de corrupció"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailJordi Jordan

PORTAVEU DE MOVEM TORTOSA

EN EL MOMENT que hagi sortit publicat aquest article ja serem després de l’1 d’octubre, i per tant, a hores d’ara, quan l’escric, encara ens trobem sota la incertesa de tot el que succeirà. Des del nostre grup hem defensat les mobilitzacions per poder votar, les institucions catalanes davant les agressions del PP així com la necessitat de diàleg en tot moment. També, evidentment, hem denunciat que més de 700 alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya hagin d’haver acudit a fiscalia per haver facilitat els preparatius d’aquest dia, entre els quals Ferran Bel, a qui lleialment hem mostrat el nostre suport en aquest cas. Cap alcalde o alcaldessa hauria de declarar per deixar votar, el que calen són solucions polítiques i no pas judicials.

TANMATEIX, avui no escriuré sobre l’1 octubre, sinó sobre un altre fet que, de puntetes, ha passat bastant desapercebut aquests dies entremig de tanta convulsió, i que al nostre parer, demostra com la lleialtat institucional només va en una direcció, ja que el govern de Ferran Bel aprova i decideix qüestions que van més enllà del seu mandat sense cap tipus de consens ni explicació als grups de l’oposició. Em refereixo a les decisions que s’han pres per part del govern de Tortosa en relació a la sanitat de la nostra ciutat, concretament tant a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús com a la Clínica Terres de l’Ebre. Així, a partir del 2018, Ginsa, l’empresa creada per Sagessa fa més de 20 anys per fer gestió administrativa dels mateixos, deixarà de ser l’encarregada de fer la contractació de serveis i subministrament als dos hospitals municipals. Aquesta tasca la realitzarà, a partir de l’any vinent, el Consorci de Salut i Atenció Social a Catalunya.

DES DE MOVEM TORTOSA ens hem quedat perplexos en veure com aquest tema tant important, després de tants de casos de presumpta corrupció en la sanitat catalana i també a Sagessa, s’hagi fet sense cap tipus de diàleg previ amb els portaveus i grups polítics de l’Ajuntament. Un fet que demostra com l’opacitat i la manca de transparència continua en la sanitat de la nostra ciutat. Hem de recordar que Movem Tortosa ha estat l’únic grup que ha presentat dos denúncies a fiscalia per presumptes irregularitats en contractació de serveis i personal a l’hospital de Jesús, irregularitats aparegudes en diverses auditories durant la gestió del senyor Ferran Bel.

COM ENS HEM de creure que anem cap a un model millor si no se’ns explica res prèviament? Com hem de creure que passar de Sagessa al Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya seria millor si sembla ser que aquest organisme també té alts càrrecs imputats per presumptes casos de corrupció? Com ens hem de creure que la sanitat de la nostra ciutat s’està planificant de manera correcta, més enllà dels interessos del govern Bel-Monclús, si no són capaços d’arribar a un acord amb la Generalitat tot i ser del mateix color polític? Quins interessos hi ha darrera i què s’amaga?

AQUESTES SÓN moltes preguntes que queden a l’aire i que a hores d’ara no tenen resposta. Preguntes que evidencien com l'Ajuntament i la Generalitat no tenen cap model clar per a la nostra sanitat. Actuar des del secretisme, la manca d’informació, l’intent de manipulació de l’opinió pública, fins i tot intentant jugar amb el personal sanitari -el qual hauria de ser el primer salvaguardat- i en cap cas, utilitzat per mentir, demostra que les coses no s’estan fent bé, i sobretot, que tot plegat és una fugida cap endavant per intentar tapar un passat, que agradi o no, existeix i del que tard o prompte caldrà assumir responsabilitats, també a Tortosa.

AIXÍ DONCS, des de Movem Tortosa lamentem com s’han anat produint totes aquestes decisions, sense cap mena de lleialtat institucional, consens ni cap tipus diàleg amb els grups de l’oposició, representants de milers de tortosins. Decisions preses per la via de la imposició que demostren com el senyor Bel i la senyora Roigé no han entès res, tot i haver perdut més de 2.000 vots en les darreres eleccions municipals precisament per aquesta forma de governar, sense escoltar ningú, cosa que poden continuar fent gràcies al senyor Monclús, que ha acabat actuant com ells després d’apuntalar-los en el poder. Tanmateix, davant d’aquesta nova oportunitat perduda de fer les coses bé, des de Movem Tortosa no defallirem i continuarem treballant perquè tinguem una sanitat millor a la ciutat, amb mecanismes de transparència i de control clars, vetllant perquè no hi hagi més irregularitats, apostant per un model que tingui en compte una planificació global i conjunta de la sanitat a les Terres de l’Ebre més enllà dels interessos partidistes, impulsant la viabilitat de tots els centres sanitaris. Defensem la sobirania del nostre país, i tant, però també la sanitat i la transparència perquè quede lluny de qualsevol ombra de corrupció. Això també ens fa un país una ciutat millors.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació