Violència contra urnes

"Una violència, però, que no ha estat resposta amb violència, sinó amb passivitat i pacifisme"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailManel Zaera

INFORMÀTIC I MÚSIC

A MESURA que s’ha apropat la data del referèndum el govern espanyol i la fiscalia -que no està gens polititzada, ho sabem tots- ha incrementat la seva bel·ligerància contra al referèndum. Detenir alts càrrecs de la Generalitat, intervenir el CTTI, intervenir comptes d’entitats, entrar en empreses per confiscar paperetes, cartells i qualsevol cosa que fes tuf a referèndum, a votar. Un referèndum il·legal, diuen, quan com a molt està suspès perquè el PP s’ha acostumat a fer recursos al Tribunal Constitucional (TC) per suspendre cautelarment lleis catalanes. Trampa legal qua utilitza per sistema. Si després, hipotèticament, resulta que no hi ha il·legalitat, el mal ja estarà fet. I això se sabrà o no tard, molt tard. Perquè el TC, si resulta que això és un tema tan important, s’ho pren amb massa calma.

HEM VIST, llegit i escoltat com es parlava de clima pre-violent als carrers catalans. Un clima descrit des de Madrid i des d’algun sector interessat a Catalunya. Un clima que només han mostrat individus d’extrema dreta, aquells que llueixen banderes espanyoles amb l’àliga franquista i canten el ‘Cara al Sol’. Pacífics manifestants per als mitjans de Madrid que ja fa molt que obrin cada dia amb el problema català, i que no admeten que la solució al problema podia haver estat una altra.

PERQUÈ per a ells els ciutadans de Catalunya som una colla de borreguets que estem manipulats pel Govern. Perquè tot plegat és una via d’escapament de CDC, per salvar-se de la debacle. Que no és que ho negui, que CDC no ho hagi volgut aprofitar. Però, diria que després de tantes Diades, després de la sentència del TC contra l’Estatut, després de la recollida de signatures que la va precedir gràcies al PP, després de sortir al carrer clarament a dir que volem ser independents, o com a mínim que volem votar, després de tot això, presentar-nos com borregos és manipular la realitat. Perquè assumir aquesta certesa comporta assumir que en qualsevol procés electoral els electors d’uns i dels altres són borregos adoctrinats. Calla, que potser ho pensen, això, i ara sóc ingenu…

DEIA que hem vist com es parlava del clima pre-violent als carrers, i ha estat començar la jornada electoral de votacions i la violència ha arribat, però per part de les forces de seguretat estatals. Vídeos veient empentes, patades, cops de porra o trets de pilotes de goma, prohibides a Catalunya, la violència que hem vist. Una violència que s’endevinava des de que Madrid va començar a enviar a Catalunya més i més policies, entre els quals els allotjats als vaixells de la Warner Bross. És molt que no llençaven descomptes per al parc que tenen a Madrid. Una violència, però, que no ha estat resposta amb violència, sinó amb passivitat i pacifisme, resposta amb la voluntat d’una societat per votar. És molt trist veure aquestes coses.

PER CERT, i Europa on era aquestes setmanes, i aquesta jornada negra de l’1-O?Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació