Una vegada més l'alcalde no vol rebaixar l'IBI

"Demanem a l’alcalde que escolti la veu dels veïns que afirma defensar"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailFrancesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

El grup municipal socialista hem tornat de nou a presentar en aquest darrer ple del mes de juny, una moció en què es demana a l’equip de govern que rebaixi l’IBI que paguem els ampostins i ampostines, com a mínim un 25%.

En un moment molt marcat encara per la crisi econòmica i amb moltes famílies passant-ho malament per poder arribar a final de mes, és totalment inaudit i inexplicable que els ciutadans d’Amposta continuem pagant un IBI desproporcionat. Uns diners que surten de les butxaques dels ampostins i ampostines.

En aquest sentit, el grup socialista volem recordar que a Amposta en els darrers anys l’IBI urbà ha augmentat més d’un 100% fet que ha convertit en absolutament insostenible el pagament d’aquest impost.

Considerant que estem parlant d’un impost de titularitat municipal, l’equip de govern hauria de reduir el tipus impositiu que a Amposta està en la part més alta, ja que es troba situat en el 0,94, quan el varem de marge marcat per llei va del 0,4 a l’1,1. Això significa que a Amposta el propietari d’un pis de 90m2 paga 416,85€ quan a Alcanar el mateix propietari en pagaria solament 258,50€.

No és el primer cop que demanem a l’alcalde que rebaixi l’IBI de tots els immobles, per tal que afecti a tothom. Però sí que és el primer cop que ens veiem com a portaveus d’una justa reivindicació que a peu de carrer és totalment unànime. Demanem a l’alcalde que escolti la veu dels veïns que afirma defensar.

Cal tenir present que l’actualització cadastral que s’ha dut a terme a més de 2000 immobles d’Amposta ha comportat a les arques municipals un augment dels ingressos en concepte de l’IBI d‘1.844.000 €, això vol dir que la recaptació per l’IBI- la contribució- aquest any augmentarà en un 28%.

Volem ser molt clars i per això ens hem adreçat directament a l’alcalde. Adam Tomàs va guanyar les eleccions assegurant que el seu seria el mandat del canvi que garantiria un govern de progrés. Doncs bé, és progressista mantenir una pressió fiscal depredadora sobre la butxaca dels ciutadans d’Amposta? Representa el canvi donar continuïtat a la política econòmica de l’anterior govern de Manel Ferré? Quin canvi de govern és aquest que converteix en normalitat aquesta situació insostenible?

És “estar al costat de la gent” menystenir la voluntat total dels veïns de la nostra ciutat que exigeixen una rebaixa immediata de l’IBI? Per respecte al clam de la ciutadania, per una vegada, ni que sigui per una vegada, hauria d'haver atès favorablement la moció del nostre grup que tan sols es limita a portar a la sala de plens allò que als nostres carrers i places tothom demana.

Malauradament una vegada més l’alcalde NO VOL atendre la nostra petició de rebaixar l’IBI, i en aquesta ja en portem quatre. En fi... lo dramàtic és que la ciutadania continuarà pagant si és que poden, perquè molta gent a la nostra ciutat ja ha demanat un aplaçament al no poder atendre aquesta despesa tant gran.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació