Tortosa bruta: 3 anys de retard

"Tenir una ciutat neta, més enllà del civisme que hem de defensar i exigir a tothom, és una obligació de qualsevol Ajuntament"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailJordi Jordan

PORTAVEU DE MOVEM TORTOSA

ELS CARRERS i places de la ciutat estan bruts com mai; les papereres es troben mal distribuïdes i en mal estat; els contenidors, plens i trencats. Brutícia per tot arreu, donant una imatge de ciutat deixada des de fa més de 3 anys. 3 anys que portem amb el contracte de neteja prorrogat atès que el 2015 va finalitzar amb l’empresa concessionària que portava un dècada al capdavant del servei.

AIXÍ LES COSES, és evident, que després d’anys de funcionament i exhaurit el contracte, es necessita urgentment la renovació del servei de neteja amb material nou, contenidors nous i amb una gestió que pensi en les necessitats de la Tortosa actual i no amb les de fa 15 anys.

EN AQUEST SENTIT, des de Movem Tortosa vam proposar la realització d’un estudi econòmic i jurídic per avaluar la possibilitat de remunicipalitzar el servei de neteja, tornar-lo a fer públic 100x100, tenint en compte que molts ajuntaments del nostre país, després d’haver externalitzat el servei com Tortosa, un cop acabat el contracte, han tornat a la gestió pública directa per evitar més despesa de cara l’empresa privada, normalment grans companyies, atès que aquestes presten el seu servei a canvi de pagaments com és lògic. Pagaments que aquests ajuntaments s’estalviaran i que podran utilitzar per tantes altres necessitats que hi ha en les seues respectives poblacions.

A TORTOSA, però, l’equip de govern de PDCAT-CIU-ERC es va negar a realitzar aquest estudi, al·ludint que en breu es licitaria el nou servei de neteja a través d’una nova externalització a una empresa privada. Així, amb aquesta excusa, van negar-se a poder realitzar l’estudi previ que demanàvem per analitzar la viabilitat econòmica. Fins aquí diria que gairebé és normal, atès que la majoria de propostes de l’oposició, i en especial de Movem Tortosa, són rebutjades sistemàticament. Però el quid de la qüestió no és aquest, sinó el flagrant i escandalós retard que es porta en la nova adjudicació del servei.

CAL TENIR EN COMPTE, com deia en un principi, que el contracte actual està caducat des de 2015. En nombroses ocasions hem fet propostes, reclamacions i denúncies per solucionar aquesta situació, i les promeses de dates per solucionar-ho per part del govern de PDCAT-CIU-ERC han estat moltes: a principis 2016, finals 2016, abans de l’estiu 2017, finals de 2017... i ens plantem al 2018 i el govern municipal, després de llargues i més llargues, ens diu que no hi ha nova data. Crec, sincerament, que ens tornem a trobar en un altre exemple de pèssima gestió i planificació per part del govern del senyor Bel i Monclús. Tothom sabia que el contracte acabava el 2015 i que a gener del 2018 encara no estigui enllestit el nou, més enllà que tampoc vulguin avaluar la possibilitat de remunicipalitzar el servei, demostra, al nostre parer, l’estancament i la manca de planificació de l’actual govern, que es brandava d’aquell famós “Fem-ho Bé” i que amb el pas dels anys s’ha vist, que fiasco rere fiasco, la bona gestió ha brillat per la seua absència.

AIXÍ LES COSES, des de Movem Tortosa, com a primer grup de l’oposició, insistirem en que es desbloquegi aquesta situació perquè ni els tortosins ni tortosines ens mereixem tenir aquest servei tant pèssim ni el comerç i el turisme en surten beneficiats. Tenir una ciutat neta, més enllà del civisme que hem de defensar i exigir a tothom, és una obligació de qualsevol Ajuntament, i per això, cal tenir un servei digne, actual i modern, que ara per ara, no tenim.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació