Rectificar tard no és de savis

"El grup socialista hem demanat a l'alcalde que es posi les piles i que faci les adaptacions necessàries de l'impost de la plusvàlua"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailFrancesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

Era un sense sentit i ho vam dir des del primer dia (per cert, els socialistes els únics a manifestar-ho votant en contra). Em refereixo a la taxa pels drets d'examen que l'actual equip de Govern, en aquest afany recaptador que té, va imposar a l'inici del mandat, unilateralment, aprofitant la seva majoria absoluta.

Què ha suposat aquesta taxa? Que ampostins i ampostines, molts d'ells nois i noies a l'atur, que busquen el seu primer treball i gent amb recursos econòmics molt escassos, haguessin de pagar per poder presentar-se a un examen per optar a un lloc de treball a l'Ajuntament d'Amposta. Se'ns va dir que 10 o 25 euros era una quantitat molt baixa i que el què es perseguia era dissuadir a aquells que al final no es presentaven. Potser sí per a qui té una nòmina o uns determinat nivell d'ingressos però no per a qui no té ni un euro i ha de viure de l'ajuda dels seus pares. Així ho vam denunciar els socialistes des del primer moment en el sentit de que s’equivocaven perquè hi ha molta gent, que degut a la precarietat laboral l’únic recurs que té es buscar feina en el treball que ofereix l’Ajuntament . Aleshores no ens van fer gens de cas però ara després de 16 mesos, fruit del més elemental sentit comú, l'equip de Govern ha hagut de recular i treure una taxa que no només era innecessària sinó que, a més, moralment era molt injusta i que ha perjudicat a molta gent que no s’ha pogut presentar a un treball al no tenir els diners per pagar els drets d’examen.

Seguirem treballant en aquest sentit perquè a nosaltres l'únic que ens mou és la defensa dels interessos dels ampostins i ampostines, i no amb declaracions teòriques sinó amb fets contrastables. Ho hem fet amb aquestes injustificables taxes pels dret d'examen i també ho hem fet en un altre cas que ens afecta, com a ciutadans d'Amposta, potencialment a tots i a totes. Em refereixo a la necessària reforma de l'impost de la plusvàlua.

El grup socialista hem demanat a l'alcalde que es posi les piles i que faci les adaptacions necessàries d'aquest impost a fi i efecte d'evitar-ne l'aplicació automàtica en el supòsit que no s'hagi produït l'increment de valor dels terrenys objecte de l'impost.

Per què? Doncs perquè no pot ser que la gent pagui impostos per haver venut el seu terreny, la seva casa, la seva finca urbana si realment no s'ha produït un benefici econòmic en la venda. Actualment es paga pel sol fet d'haver-lo mantingut, el titular, en el seu patrimoni durant un interval temporal. Un impost que s’ha de recordar que està regulat pel propi ajuntament i que a la nostra ciutat està en la part més alta del permès per la llei d’hisendes locals, on el màxim permès és del 30% i aquí a Amposta s’està cobrant el 27%

Així mateix defensem que l’ajuntament estableixi mecanismes que permetin atendre les reclamacions dels contribuents de la manera més eficaç possible posant en marxa fórmules que evitin la judicialització dels procediments. “Hem d’estar al costat dels ampostins i ampostines i facilitar-los la feina a fer en el cas que presentin reclamacions per un cobrament indegut, a la vista de la sentència del Tribunal Constitucional”.

Volem acordar, en el marc de la revisió de la financiació local, una reforma global de l'impost que permeti que la forma de càlcul de la quota tributària reflexi d'una manera més fidel el verdader increment de valor dels terrenys, tenint en compte, per exemple, l'any en què s'estableix el valor cadastral o els indicadors que reflexin de forma adequada l'evolució real del valor dels terrenys on es troben els immobles.

Altre cop ens trobem davant d'un cas que per a nosaltres és d'estricte sentit comú i de justícia, ja que tan sols demana proporcionalitat i rigor en el pagament d'un impost per a l'obtenció d'un rèdit real. Ja és trist que, com en el cas de les taxes per a drets d'examen, s'hagi d'arribar a demanar-ho. En fi...

D'altra banda, també hem presentat al ple una moció en contra de les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric, instant a les companyies a signar de manera immediata el conveni elaborat per les institucions locals i la Generalitat per tal d’evitar els talls de subministrament a les famílies vulnerables.

Així mateix, demanem la modernització de les instal·lacions elèctriques a la nostra ciutat. Un pla d’inversions per a la retirada dels pals que existeixen en molts carrers de la nostra ciutat i que no compleixen la llei d’accessibilitat.

Cada cop és més evident doncs que a Amposta ens cal un canvi. No un canvi de façana. Un canvi real de fer les coses i de com fer-les. Un canvi que, estic segur anirà agafant embranzida i eclosionarà amb força al 2019.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació