Proposta de canvi de cromos i la revolució dels clavells

"A 10 dies del referèndum, les enquestes, tossudes, tornen a dir que, majoritàriament, los catalans anirem a votar"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailNúria Menasanch

ESCRIPTORA

Afirmacions de dirigents unionistes preguntant-se si es van equivocar a l’hora d’envair Catalunya enlloc de Portugal, perdent-lo definitivament al mateix moment que s’apoderaven de la rica Catalunya, per a continuar vivint de renda fins a l’actualitat, davant de la pèrdua irremeiable de les colònies de Filipines i Cuba a les acaballes del segle XIX, mos obrin portes a altres possibilitats fins ara no explorades, com poder fer un canvi de cromos: Catalunya per Portugal.

Ara, les últimes enquestes fetes als portuguesos en les que es posa de manifest que més del 80% de la població portuguesa preferiria unir-se a Espanya i esdevindre ciutadà espanyol, de ple dret, obre noves possibilitats a l’estat, que davant de la pèrdua imminent de territori, necessita llepar-se les ferides, i mantindré el seu orgull nacional. Això els hi aniria millor qiue no dir que la gran nació, Espanya, té tres mil anys d’història i elucubracions per l’estil que en los darrers dies i mesos tant han estat en boca d’alguns exaltats patriotes. Clar, que com ja van constatar quan van decidir caure sobre Catalunya, enlloc de Portugal, no es viuria tan bé tenint annexionat al país dels fados. Portugal és més pobra que Catalunya i més que un benefici, per a Espanya suposaria una altra càrrega, que sumada a altres regions d’Espanya, com Andalusia, acabaria de posar en fallida als orgullosos hereus de les Castelles. Un altre canvi de cromos se’ls hi planteja: Economia versus orgull.

A 10 dies del referèndum, les enquestes, tossudes, tornen a dir que, majoritàriament, los catalans anirem a votar (la participació no baixa del 60%), i que l’opció del SÍ superarà, de llarg, el 70% dels votants. L’estat ja no sap ni ha on posar-se, i perd los papers contínuament. EEUU i UE ja han dit, tot i les coaccions d’Espanya, que reconeixeran els resultats i països com Dinamarca o Hongria també han fet saber a través dels seus portaveus oficials que els catalans tenim tot lo dret a decidir lo nostre futur, la qual cosa, per altra part, ja sabíem des de feia temps. Si fins i tot a Madrid, al mateix Madrid capital del regne centralista, s’han manifestat massivament a favor del dret a decidir dels catalans! Davant les amenaces i coaccions, davant de l’actuació contra els drets més fonamentals, s’han trobat amb la revolució dels clavells i del somriure. La Guàrdia civil se’n va de les impremtes i de tots los llocs on actua desproporcionadament, baix una pluja de clavells i amb els càntics alegres dels manifestants que no poden evitar l’ús de la ironia al davant d’una actuació tan ridícula com desmesurada en ple segle XXI i en democràcia.

Així, estic convençuda que el dia 1 d’octubre votarem. Abans de les vuit del matí allí estarem tots junts en germanor per a exercir un dret pel qual van lluitar los nostres pares i iaios i que tant va costar d’aconseguir, com és lo dret del poble a ser preguntat i a decidir per ell mateix. Ho farem, votarem pels nostre fills i filles, convençuts que amb lo nostre vot aconseguiran un país millor i més just. Un país on no hi ha monarquia i on de veritat la justícia és igual per tothom. Los nostres representants polítics ho han sabut preveure tot fins al més mínim detall, los nostres alcaldes, als que hem de felicitar per posar-se al costat dels seu poble, facilitaran els llocs de votació. De ben d’hora, ben d’hora, com Guardiola, estarem allí per posar el nostre granet d’arena dins de l’urna alliberadora que ens portarà a una Catalunya més pròspera i democràtica després de més de tres segles d’opressió.

Visca Catalunya lliure!Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació