De veritat cal, senyor alcalde?

"El que és incomprensible és que l’equip de govern no vulgui rebaixar més l’IBI rústic"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Francesc Miró

PORTAVEU DEL PSC D'AMPOSTA

Tots coincidirem en què a la nostra ciutat el sector agrari té un pes molt important. D’una manera o de l’altra tots hi estem relacionats, forma part de la nostra economia i de la nostra manera de ser i per tant comporta un valor afegit de tipus territorial que s’ha de mantenir i millorar en la mesura de les nostres possibilitats. Per això, cal tenir una fiscalitat adequada i rebaixar l’IBI rústic d’acord al nivell de renda perdut per aquest sector productiu tant nostre i que no perjudiqui greument al conjunt de ciutadans d’Amposta.

No ho demano des de la demagògia fàcil de defensar que cal suprimir els impostos o taxes de l'Ajuntament. En absolut. Cal que tots contribuïm a finançar uns serveis municipals que són essencials per al conjunt de la ciutadania. Però un cop deixat això clar, el que és incomprensible és que l’equip de govern no vulgui rebaixar més l’IBI rústic.

És una mesura perfectament assumible si hi hagués la voluntat política per dur-la a terme. I diem si hi hagués, perquè no veiem per enlloc ganes de treure pressió fiscal.

I perquè ho defensem això? Per què al nostre terme municipal aquest any s’han produït alteracions de descripcions cadastrals pel que fa referència a la rústica, que és un impost municipal, afectant per una banda una actualització cadastral de prop de 500 notificacions fa 4 mesos i, per si no n’hi va haver-hi prou, ara aquests dies s'han produït 600 noves notificacions que suposen una actualització de preus tant de construccions com dels valors del sòl dels terrenys agrícoles.

Aquest fet ha donat lloc a prop de 1.100 noves notificacions que incidiran directament en què els ingressos municipals augmentin considerablement. Donat que l’ajuntament regula aquest impost, l’equip de govern hauria de treure el peu de l’accelerador i rebaixar-lo.

Hi ha camí per recórrer perquè fruit d’aquests ingressos de més, a veure si al final d’aquest mandat s’haurà recaptat més que en l’anterior de CiU, cosa que tant Socialistes com ERC hi estàvem en contra. Cal recordar en aquest sentit que l’any 2015 es va aprovar una moció en referència a la rebaixa de l’IBI rústic. Per això, i en vista d’aquests majors ingressos, el grup municipal socialista hem entrat a registre una moció que es debatrà en el proper ple municipal en què es demana a l’equip de Govern que rebaixi l’IBI rústic com a mínim en un 15%.

Els socialistes volem que aquesta proposta esdevingui una ajuda real pel sector agrari. Precisament per això hem presentat aquesta moció ajustada a la realitat i a les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament. No entendríem, sincerament, que l’equip de govern no fos capaç d’aprovar una reducció de l’IBI Rústic que beneficiï al conjunt de la ciutadania.

És del tot necessari treure pressió fiscal al sector agrari, tant industrial, com professional o familiar a temps parcial donat que aquesta fiscalitat representa un esforç massa gran per part de tots els agents implicats, per què no solament és important qualsevol ajut en manteniment i millora de camins que realment son accions necessàries des de l’ajuntament, però també és molt necessària una disminució de la pressió fiscal dels titulars de les propietats rústiques ja que ajudaria en aquest sentit a la sustentació de l’activitat agrària.

I és que en aquests moments encara molt difícils per molts ampostins i ampostines és absolutament incomprensible que l'alcalde i el seu equip de Govern continuïn incrementant la pressió fiscal sobre la butxaca dels ciutadans. De veritat cal, senyor alcalde? Els socialistes, i la immensa majoria d'ampostins i ampostines, creiem que no.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació