Coses que crispen

"Crispen tantes coses… i resulta que els crispadors són els independentistes... "


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailManel Zaera

INFORMÀTICA I MÚSIC

PARLEN de crispació a Catalunya i de la necessitat de recuperar la concòrdia. Però, sabeu què crispa? Crispa escoltar a les ones cada matí determinats presentadors i tertulians que dediquen els seus minuts d’odi diaris a Catalunya. Ja fa anys.

CRISPA veure com volen endur-se l’aigua de l’Ebre contra tota lògica de protecció del riu i contra allò que diu la normativa europea i que el govern espanyol vagi fent passos per inaugurar obres, menyspreant al mateix temps les veus que s’aixequen des del territori, amb el ritme del passeig triomfal dels collons d’Aznar.

CRISPA que un partit davant d’un atemptat que tot apunta que té arrels islamistes s’entossudeixi a dir que ha estat ETA i permeti que això desemboqui en una persecució ideològica d’una mare d’una víctima.

CRISPA veure que un partit reculli signatures contra una llei orgànica de l’Estat, negociada legítimament pels diputats del Parlament de Catalunya, l’Estatut. Crispa escoltar publicitat del PP d’Andalusia contra l’Estatut, explicant mentides sobre aquest, com que a Catalunya no es podria parlar en castellà a l’escola. Crispa que els que havien de recolzar l’Estatut que sortís del Parlament, només sortir-ne ja tinguessin en ment com fer-ne un altre a la seva mida. Crispa que encara que aprovat pel Congrés dels Diputats i refrendat pel poble de Catalunya, el PP portés l’Estatut al Tribunal Constitucional, denunciant articles que recolzava en altres estatuts d’autonomia, mostra de la parcialitat de la postura. Crispa que el PP se sortís amb la seva i l’Estatut fos un altre cop trinxat pel TC l’any 2010. Crispa que es menyspreés el clam per l’Estatut arran de la sentència del 2010.

CRISPA que s’hagin menyspreat les mobilitzacions successives provocades en gran part per la sentència del 2010 i per la postura de determinats partits. Crispa que qualsevol llei que pugui beneficiar els catalans i catalanes sigui objecte de recurs al TC. Crispa que líders polítics del PP siguin gravats i allò que es fa públic en un país normal hagués estat motiu, com a mínim, de dimissió. No cal entrar en detalls.

CRISPA que es minimitzi una consulta popular com la del 9N, permesa amb passivitat des de Madrid, i que després desemboqui en actuacions legals contra el Govern. Crispa que el creixement de l’independentisme a Catalunya sigui motiu de comparar-lo amb el nazisme, sobretot venint d’un partit amb uns avantpassats ben amics de Hitler i dels seus. Crispa el menyspreu per les víctimes del franquisme.

CRISPA l’ús de Veneçuela en període electoral per oblidar els problemes d’aquell país quan les urnes ja han decidit. Crispa que es compari l’independentisme amb el terrorisme d’ETA. Crispa que s’intervinguin les finances catalanes i el ministre d’Economia es faci el xulo perquè té la clau de la caixa.

CRISPA que s’hagi arribat a l’1-O amb amenaces i crits d'”a por ellos”, i que aquests crits es visualitzessin amb càrregues policials contra persones que volien votar. Legals o no, crispa.

CRISPA que un ministre espanyol declari als mitjans estrangers que les imatges de l’1-O que ells mateixos van gravar eren “fake news”.

CRISPA que el ministre de Justícia faci burla de les persones que van haver de ser ateses per les càrregues de l’1-O.

CRISPA que es convidi a les empreses a marxar de Catalunya i que se’ls faciliti la marxa per decret, tot i que sembla que els números d’empreses que realment han marxat no és el que diuen.

CRISPA que qualsevol incident relacionat amb l’independentisme, sense comprovar el seu origen real, sigui amplificat per determinats mitjans, i que els incidents neofeixistes, aïllats o després de manifestacions unionistes, no tinguin el mateix tractament informatiu.

CRISPA que líders socials estiguin a la presó per exercir el dret de llibertat d’expressió, de forma pacífica, per molt que tècnicament sigui incontestable el seu empresonament.

CRISPA que hi hagi i hagin hagut representants electes a la presó, de forma preventiva, arran del procés.

CRISPA tenir mig Govern a l’exili pel perill de ser empresonats si tornen, i veure així la seva veu callada.

CRISPA que el líder del PP a Catalunya entoni l'”a por ellos” amb els policies que van fer càrregues l’1-O i també per encetar la campanya electoral del 21D.

CRISPA que hagin destituït el Govern elegit pel poble de Catalunya, que hagin intervingut les institucions i convocat eleccions en virtut d’un article de la Constitució, el 155, on això no està escrit.

CRISPA que ens diguin que ser independentista no és ser català normal, o català de bé.

CRISPA que uns vulguin tancar TV3 per tornar-la a obrir amb gent normal, o que altres vulguin desinfectar el país per aconseguir la pau social.

CRISPA que Albert Rivera mostri en seu parlamentària un suposat llibre de text que suposadament adoctrina, quan ni adoctrina ni és un llibre de text.

CRISPA que Ciutadans denunciï adoctrinament amb una fotografia d’un llaç fet per uns escolars aragonesos contra el càncer infantil.

CRISPA, en definitiva, que s’utilitzi l’educació i la llengua com eina d’agitació electoral, amb mentides incloses, sense conseqüències.

CRISPA que alguns diguin que tots els problemes de Catalunya són a causa del procés i de l’independentisme, oblidant el passat recent i no tan recent.

CRISPA que aquells que crispen encara acusin els independentistes de formentar l’odi i de ser supremacistes.

CRISPA que el retorn per ordre judicial de les obres del monestir de Sixena hagi estat rebut com una victòria sobre els catalans, oblidant tota la història prèvia del conflicte, conflicte que neix quan el nacionalisme espanyol de l’Església aconsegueix separar la part aragonesa del bisbat de Lleida per crear una nova diòcesi.

CRISPA que un líder populistament ballarí tracti d’ós de peluix Oriol Junqueras.

CRISPA que en un estat amb separació de poders el partit que governa presumeixi d’haver dut els líders polítics catalans a la presó, o que s’anunciïn les decisions judicials amb antelació.

CRISPA que durant la campanya qualsevol llaç groc o mural o qualsevol record dels presos polítics hagi estat censurat i no una gran carpa a Barcelona de Ciutadans, o les manifestacions i actes neofeixistes arreu del país.

CRISPA que en jornada de reflexió determinats mitjans hagin fet campanya per PP o C’s i que en canvi la televisió pública catalana estigui en el punt de mira per si és massa condescendent amb el procés.

CRISPA que Rajoy en jornada de reflexió amenaci amb el 155 després de les eleccions.

I ÉS QUE crispen tantes coses… i resulta que els crispadors són els independentistes...Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació