LA FATARELLA

Localitzen 123 fosses comunes de la Guerra Civil a les Terres de l'Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailAlbert Pascual | LA FATARELLA

28/04/2017

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha visitat la Fatarella per presentar el resultat del primer estudi de geolocalització de fosses comunes de la Guerra Civil que s'està portant a terme a les Terres de l'Ebre i el Priorat. Un estudi encarregat a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que canvia el mapa de fosses de Catalunya amb la localització de 123 fosses, d'un total de 500 arreu del Principat.

Romeva destacava la importància d'aquest estudi a les Terres de l'Ebre, tenint en compte que és el primer d'aquestes característiques en unes comarques fonamentals en el decurs de la Guerra Civil espanyola.

Per part de la URV, el catedràtic d'Història Josep Sánchez Cervelló ha especificat el número de fosses confirmades, 69, i probables, 54, tot i que ha advertit que aquests números poden variar. Amb aquest estudi, les fosses estan plenament localitzades i documentades. Sánchez Cervelló ha remarcat la importància de donar a conéixer el projecte a escala internacional.

El conseller Romeva també ha anunciat l'ampliació del Pla de Fosses que passarà a ser biannual, prorrogable a dos anys més, i comptarà amb un pressupost de 800.000 euros.

En la mateixa visita, el conseller d'Afers Exteriors s'ha traslladat fins al Memorial de les Camposines on ha presentat el resultat de la vintena d'actuacions de recollida de restes òssies en superfície a les Terres de l'Ebre. Es tracta de les restes de 16 persones desaparegudes en la Batalla de l'Ebre, que han estat traslladades al Memorial on ja es troben un centenar més de persones. Les restes òssies d'aquesta gent seran identificades tal com preveu el Pla. Foto ACN.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>