GANDESA

Les Terres de l’Ebre tindran un Observatori del Patrimoni Immaterial


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailMíriam Gavaldà | GANDESA

10/07/2017

La creació de l’Observatori del Patrimoni Immaterial de les Terres de l’Ebre es posarà en marxa en els propers mesos. Un projecte que naix quan es dona per finalitzada una primera fase, la de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial. Un catàleg que recull més de 100 elements de la cultura ebrenca com creences, festes o particularitats lingüístiques. El catedràtic Josep Sebastià Cid assegura que aquests elements ens han d’ajudar a construir i reforçar la identitat ebrenca.

L’inventari ha tingut un cost de prop de 400.000 euros i s’hi ha treballat durant tres anys. Ara però s’engega una nova fase, la de l’Observatori, integrat pel Museu de les Terres de l’Ebre i per l’Institut Ramon Muntaner, que vetllaran per actualitzar i ampliar l’inventari. El conseller de Cultura, Lluís Puig, explica que es buscaran aplicacions d’aquest material a altres camps com l’educació o el turisme: "Serà un observatori que tindrà la responsabilitat de mantenir i actualitzar el que hi ha i anar-ho ampliant i incentivant les aplicacions d’aquests materials que poden derivar a la pedagogia, al món de l’escola, al turisme, gestió de paisatge…"

Puig, que també ha participat en l’inventari quan exercia de director general de Cultura Popular, ha demanat als ebrencs que se’l facin seu. I ha explicat que la intenció és que a partir de la cultura es desenvolupi l’economia local.

L’acte de de cloenda del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre i la presentació de l’Observatori ha tingut lloc aquest diumenge al Celler Cooperatiu de Gandesa. Es tracta d’un projecte que es va iniciar arran de la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera. Per cercar els elements propis de l’Ebre, l’inventari s’ha estructurat en set categories.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>