LA FATARELLA

La tòfona negra s’introdueix als camps de la Fatarella


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | LA FATARELLA

16/01/2018

La Fatarella comença a plantar tòfona negra. Dos propietaris forestals han rebut un ajut del fons de Gestió Forestal Sostenible del Departament d’Agricultura i han començat amb els primers treballs per replantar amb carrasques. Òscar Descarrega és un d’ells.

El negoci, però, requereix paciència. Fins d’aquí a 10 anys no es veuran els primers resultats. Aquest temps li servirà per formar-se en aquest cultiu i instruir gossos o porcs perquè aprenguin a detectar les tòfones.

Descarrega ha reconvertit un dels tres terrenys que té de cultius perquè la resta de produccions estan amb els preus molt baixos. En aquest sentit, ha apuntat que amb la tòfona es pot arribar als 600 euros el quilo.

L’associació de propietaris forestals recorda que hi haurà aviat una nova convocatòria d’ajuts. Així, Descarrega ha animat a altres pagesos a plantar aquest car però deliciós fong, conegut entre els cuiners com a ‘or negre’.

Si tot va bé, en uns anys la Fatarella veurà créixer a uns 20 centímetres sota terra aquest producte de qualitat tan preuat entre els comensals més exigents.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>