PINELL DE BRAI

La Lleva del Biberó commemora l’inici de la Batalla de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | PINELL DE BRAI

25/07/2017

Un any més, i com cada 25 de juliol, els supervivents de la Lleva del Biberó han tornat a la cota 705 de la serra de Pàndols per fer l’ofrena floral al monument de la Pau coincidint amb la data d’inici de la Batalla la Batalla de l’Ebre ara fa 79 anys. Es tracta d’un acte d’homenatge a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre que, organitzat per l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, se celebra cada any des del 1989. Tres dels supervivents han explicat a Canal 21 Ebre com vau viure l’episodi més dur de la seva vida.

A l’acte hi ha assistit la directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz; i l’alcalde de Pinell de Brai, Marc Martínez. La cota 705 de la Serra de Pàndols, també coneguda com la Punta Alta, va ser un espai clau de la batalla de l’Ebre. Amb l’ocupació de la seva privilegiada posició a la cota 705, els republicans podien controlar les cotes del voltant i la vall, així com el nucli de Pinell de Brai i part de la serra de Cavalls, amenaçant les poblacions de Prat de Comte, Bot i Gandesa.

A la tarda, Garcia ha presentat a Gandesa el llibre “3669 biberons: història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó”, conjuntament amb el seu autor Andreu Caralt.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>