MÓRA D'EBRE

La indústria eòlica considera “indispensables” els parcs projectats a la Terra Alta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MÓRA D'EBRE

23/11/2017

La indústria eòlica considera que els tres parcs que s'estan tramitant a la Terra Alta, i que han aixecat l'oposició frontal del sector vitivinícola i turístic, són “indispensables” per arribar a l'objectiu del Govern d'arribar a produir un 50% de l'energia a Catalunya l'any 2030 a partir de renovables. El gerent d’Eolicat, Jaume Morron, ha defensat que els tres parcs són compatibles amb les activitats agràries i turístiques de la comarca.

La transició cap a un model energètic més sostenible i basat en les energies renovables, també com a base de noves implantacions industrials, especialment a les Terres de l'Ebre, ha estat l'argument principal de la jornada que actualment organitza la Mesa d'Alcaldes per al Desenvolupament de l'Energia (MADE). El director de l’Oficina de la UE a Barcelona, Ferran Tarradella, ha afirmat que la transició energètica obre la porta a noves oportunitats econòmiques i empresarials per als municipis.

També el president de la MADE i alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, ha afirmat que aposta per la indústria energètica de les renovables un cop les nuclears es tanquin.

Per la seva part, el director de la Made, Jesús Benaiges, ha afirmat que el territori té esperances amb els diners que arribaran del nou impost nuclear tant per afavorir l’obertura tant de petites com grans empreses.

Quant a la càtedra de la Made, Benaiges ha explicat que aquest 2017 no s’ha pogut treballar per qüestions pressupostàries.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>