PINELL DE BRAI

La cooperativa de Pinell de Brai compleix el centenari


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | PINELL DE BRAI

22/09/2017

El Sindicat Agrícola Cooperatiu de Pinell de Brai compleix el seu centenari. Una efemèride que ha reunit als diferents actors vinculats a la cooperativa per homenatjar aquelles famílies del municipi que van apostar pel desenvolupament econòmic i l’emprenedoria.

L’any 1918 el sindicat va encarregar a Cèsar Martinell, alumne directe d’Antoni Gaudí, el disseny i la construcció d’un ‘edifici vistós i fora del corrent’ que incorporés la tecnologia més moderna per a l’elaboració del vi i l’oli. Així, es va aixecar un dels edificis d’estil modernista més destacats de Catalunya. La catedral del vi és actualment la ‘carta de presentació’ de Pinell de Brai.

Actualment la cooperativa té 200 socis que es dediquen, la majoria, a l’explotació dels camps d’olivera i ametllers. Tot i que els cultius s’han anat transformant, pinellans i pinellanes mantenen ben viu ‘l’esperit cooperatiu’ que fa 100 anys es va implantar al municipi.

Durant aquest 2017 s’han organitzat diferents activitats per celebrar els 100 anys de vida de la cooperativa.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>