L'ALDEA

La collita d’oliva cau a la meitat per l’extrema sequera


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | L'ALDEA

03/11/2017

L’extrema sequera passa factura a la collita d’oliva del Baix Ebre i el Montsià, la principal zona productora de Catalunya. Segons Unió de Pagesos es preveu una caiguda d’entre el 40 i el 60%, una xifra que es podria incrementar a màxims del 80% segons la varietat.

Hilari Curto, coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, ha apuntat que la prolongada sequera també provocarà problemes en la producció l’any vinent.

Tot i això, aquesta caiguda de la recol·lecció podria acabar mantenint o fins i tot incrementant els preus de l’oli, segons ha apuntat Unió de Pagesos. Amb tot, Curto ha destacat la importància de comptar amb reg de suport a l’olivera per garantir les collites. Tot i això, fins al moment només un 20% de les finques tenen aquest sistema.

Pel que fa a la qualitat de l’oli, Curto ha destacat la seva alta qualitat i l’índex de rendiment, que se situa entre el 18 i el 20%.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>