L'ALDEA

La Via Scipionis surt de l’Aldea camí de Cartagena


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | L'ALDEA

08/09/2017

La Torre de la Candela de l’Aldea va ser aquest dijous al vespre l’escenari de l’inici de la Via Scipionis. Es tracta d’una recreació històrica de l’època romana, que té l’objectiu d’agermanar l’arqueologia experimental, la difusió històrica i el turisme de qualitat, amb un recorregut de 480 quilòmetres que fins al 22 de setembre anirà des de l’Aldea a Cartagena. De fet, la idea és reproduir un fet bèl·lic de la Segona Guerra Púnica. La gesta que va realitzar Escipió ‘L’Africà’ l’any 209 abans de la nostra era, quan va comandar 20.000 homes que van recórrer aquesta mateixa distància en set dies.

Al terme de l’Aldea, els arqueòlegs van localitzar un campament romà, identificat com a ‘Nova Classis’. Els participants en la Via Scipionis van caracteritzats d’època, fent el mateix tipus de vida que un legionari romà del segle III abans de Crist. En concret, les quatre legions romanes comandades per Escipió l’Africà volien atacar les tropes cartagineses que Aníbal tenia instal·lades a Cartagena. Cada dia, els recreadors de la Via Scipionis hauran de recórrer uns 30 quilòmetres, tot i que els romans van fer una mitjana de 68 quilòmetres cada dia.

El 2015 ja es va fer una primera edició de la Via Scipionis, i ara gràcies al suport dels ajuntaments ha estat possible incrementar el nombre de recreadors. A banda, la regidora de l’Aldea ha explicat que estan treballant amb Cultura de la Generalitat per poder excavar el campament.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>