LA TORRE DE L'ESPANYOL

La Torre deixa l’AMAC i se sumarà a una nova entitat de municipis catalans nuclears


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | LA TORRE DE L'ESPANYOL

29/01/2018

L’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol ha decidit abandonar l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), com ja han fet altres poblacions ebrenques com Garcia, Flix, Riba-roja d’Ebre, la Fatarella o Corbera d’Ebre. De fet, de la zona nuclear d’Ascó només pertanyen a l’AMAC els ajuntaments d’Ascó, Vinebre, la Palma d’Ebre, Móra d’Ebre i Móra la Nova, així com dos municipis del Priorat: el Molar i la Figuera. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde de la Torre, el republicà Joan Juncà, ha explicat els motius que els han portat a prendre la decisió.

Juncà ha detallat que, més enllà de la inoperància d’una entitat que costava a l’Ajuntament 15.000 euros anuals, i on hi havia alcaldes que es negaven a renunciar a certes dietes, la situació política actual també ha afectat l’AMAC.

Amb tot, l’alcalde de la Torre de l’Espanyol ha assenyalat que estan treballant per impulsar una associació catalana de municipis nuclears. L’objectiu de la nova entitat serà preparar el territori per al proper tancament de les centrals. Per tant, també per a la gestió correcta del nou impost nuclear que volia implantar la Generalitat, i que parcialment hauria de revertir sobre el territori.

Juncà ha explicat que serà compatible pertànyer a l’AMAC i a la nova entitat catalana de municipis nuclears. L’altre municipi riberenc que encara forma part de l’AMAC és Tivissa, però a través de la zona nuclear de Vandellòs.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>