ALCANAR

La Taula del Sénia reclama frenar l’espoli de les oliveres mil·lenàries


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ALCANAR

12/02/2018

La darrera assemblea de la Mancomunitat de la Taula del Sénia ha acordat presentar un document a totes les administracions competents perquè posin fi a l’espoli de les oliveres mil·lenàries. L’acord arriba després del recent cas de la finca del Mas del Rector d’Ulldecona, de la qual l’empresa Cultius Ponç, propietària de la finca, es va emportar els exemplars catalogats com a mil·lenaris per a la seva venda. L’acord demana que aquests arbres siguin declarats “Bé patrimonial, digne de ser conservat viu i en producció i alhora mereixedor de protecció i programes de suport per part de les institucions”. La gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Teresa Adell, ha explicat que a Catalunya no hi ha cap llei de protecció arbòria.

Al País Valencià sí que existeix aquesta llei però amb limitacions. Només protegeix les oliveres mil·lenàries a partir dels 6 metres de perímetre de tronc i no de 3’5 metres com reclama la Taula del Sénia. Al marge d’aquesta qüestió, la Mancomunitat continua avançant en els seus projectes per posar en valor aquests exemplars, la recuperació patrimonial, l’ocupació i el turisme a la zona. El nou president en substitució d’Alfons Montserrat i alcalde de Sant Jordi, Ivan Sánchez, ha explicat que per al 2018 es compta amb un pressupost de 534.000 euros. Un dels projectes més destacats és la recuperació del camí del riu Sénia.

També es realitzaran diversos tallers d’ocupació, accions per la promoció turística i es participarà en les Jornades Europees de Patrimoni.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>