MÓRA D'EBRE

La Ribera d’Ebre presentarà el ball de la Jota del Peuet en la Festa Comarcal a la Torre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MÓRA D'EBRE

14/09/2017

La Torre de l’Espanyol acollirà aquest dissabte la 8a edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre. Serà a partir de les 17:30 hores. La novetat d’aquest any de la festa és la introducció d’una nova jota que actualment no es balla a la comarca però que, segons testimonis històrics, es ballava antigament a diversos pobles riberencs, sobretot després de les feines del camp, després de la verema o de fer les olives. Es tracta de la Jota del Peuet. La presidenta de Lo Fardell Patxetí, Mireia Grangé, ha explicat que aquesta és una tradició que coneix molt bé el convidat d’honor de la vuitena Festa de la Jota, el conseller de Cultura del Govern Català, Lluís Puig, qui el 1984 va guanyar el Premi Nacional de Dansa amb una proposta pròpia de coreografia per a la Jota del Peuet.

El conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Sáez, ha destacat que, el fet que sigui itinerant pels pobles, al igual la festa de la clotxa o la de la dona comarcal, fa que la comarca es cohesioni i que els seus veïns se sentin que formen part de la Ribera.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, ha mostrat la satisfacció del seu poble per acollir aquesta festa comarcal, que a més serà el punt final a una Setmana Cultural especial per a la Torre, ja que aquest any se celebren els 500 anys de la independència d’aquest municipi d’Ascó.

Una altra participació destacada a la festa és la de Pepet i Marieta. El grup de música ebrenc serà qui posarà punt final a la jornada amb un concert on no hi faltaran les seves jotes reivindicatives i xaladores. Tampoc faltarà una fira de productes artesans i un berenar popular. Completaran la tarda-nit de dissabte una subhasta de coques dolces que es va introduir l’any passat a la festa. Foto CCRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>