SANT CARLES DE LA RÀPITA

La Ràpita recupera les seves arrels i tradicions amb Orígens


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | SANT CARLES DE LA RÀPITA

16/10/2017

Sant Carles de la Ràpita va realitzar aquest cap de setmana un viatge en el temps que va portar el municipi a principis del segle XX. La primera edició d'Orígens va programar una quarantena d'activitats, on es reivindica el barri del Xicago. Amb aquestes jornades, es vol recuperar les arrels i les tradicions i “la memòria per recuperar la identitat” del municipi, segons va explicar l'alcalde, Josep Caparrós.

En el certamen es van mostrar les singularitats de dos grups socials, els pescadors i mariners, d'una banda, i el món pagès i ramader, de l'altra. Així, es va poder veure com els pescadors reparaven xarxes al carrer, les partides de morra a les tavernes o com els pagesos arribaven amb els carros carregats d'arròs de la ribera pel carrer llarg. Tampoc hi van faltar les típiques subhastes de peix a l’antiga o un concurs de suquet de peix. Tot plegat, amb la col·laboració de desenes de veïns del poble, que es van sumar a les jornades vestits de l'època. Foto ARIADNA RODRÍGUEZ MASIÀ.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>