SANT CARLES DE LA RÀPITA

La Ràpita protegeix set oliveres com a arbres d’interès local


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | SANT CARLES DE LA RÀPITA

23/02/2018

La Ràpita ha protegit durant l'últim any set oliveres ubicades al seu terme municipal com a arbres d'interés local. D'aquesta manera, són ja 31 les oliveres mil·lenàries i centenàries que formen part de l'inventari municipal iniciat el 2005 i que les preserva de l'espoli que estan patint altres zones del territori. Les últimes oliveres inventariades es troben ubicades a les partides de Racó Calent, Mundana, Mallada i Rajolar.

Ara fa tretze anys, arran de l'arrencada, per sorpresa, d'una quinzena d'oliveres monumentals al municipi, es va iniciar una tasca molt laboriosa de geolocalització, mesurament i catalogació de les oliveres mil·lenàries i centenàries que tenim a La Ràpita, a iniciativa del govern local. Des d'aleshores han estat 31 els arbres inclosos en l'inventari rapitenc, la forma trobada per protegir aquest important patrimoni paisatgístic. Set d'aquests arbres han estat inclosos a l'inventari l'any passat. Es tracta d'arbres ubicats en diferents indrets del terme que compleixen els requisits de mesurar 3,50 metres de perímetre de soca a una alçada d'1,30 del terra.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>