TORTOSA

La PDE adverteix que el pacte de Rialb tindrà resposta al carrer


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

19/04/2017

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) celebrarà aquest proper dissabte a Tortosa la seva quinzena assemblea general, amb el pacte de Rialb com a motiu principal de debat. El moviment social ebrenc reitera que aquest pacte és un transvasament i ha deixat clar al Govern que s’oposarà a una mesura que consideren “precipitada” i “imprudent”. Li retreuen que hagi traspassat una línia roja i l'adverteixen que no eludiran la confrontació en el terreny de la defensa del riu i del territori. De fet, l'assemblea podria decidir ja “actes de resposta al carrer” que, d'entrada, no passarien per una “gran mobilització” davant l'actual context polític del país.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, també ha dit que més enllà de les diferències amb la Generalitat, entenen que cal evitar la confrontació social amb els habitants del es comarques beneficiàries de l’aigua del Segre.

La PDE afirma que aquest cop serà difícil fer entendre la seva oposició a la detracció d'aigua del Segre per abastament de boca ja que s'ha justificat com un “acte solidari”. Amb tot, el portaveu del moviment social, Joan Antoni Panisello, assegura que molta gent entén que el pacte de Rialb pot ser l’inici d’un transvasament cap a Barcelona.

Des de la PDE també alerten que amb el pacte de Rialb “s'obre l'aixeta” i s’estableix un “precedent” que pot reanimar les demandes d'aigua des del Llevant peninsular. En aquest sentit, la PDE ha reclamat al Govern aclareixi les seves prioritats després de les proclames a favor d'una nova gestió de l'aigua i de la protecció de l'Ebre arran la manifestació de fa un any a Amposta. L’assemblea serà a les 20 hores a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Foto ACN.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>