TORTOSA

La Fundació Doctor Ferran premia quatre investigacions en l’àmbit de la salut


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

17/05/2017

La Fundació Doctor Ferran va lliurar aquest dimarts a la tarda les beques d’investigació 2017, coincidint amb l’acte de comiat dels metges, farmacèutics i llevadores residents que han acabat el seu període d’especialització a l’ICS Terres de l’Ebre. En concret, s’ha premiat, amb 3.000 euros, un projecte sobre la intervenció multidisciplinària grupal en pacients amb fibromiàlgia de la doctora Rosa Caballol i també el projecte Salut + Social que s’implantarà a la Ribera d’Ebre després dels bons resultats obtinguts a Amposta i Tortosa amb Ester Gavaldà com a investigadora principal. També s´han atorgat dos accèssits, dotats amb 1.000 euros. Un ha estat per al projecte de la doctora Marta Faiges sobre cardiologia i la recerca de marcadors en sang per predir l’evolució d’una malaltia valvular; i finalment un projecte d’investigació sobre l’artrosi als dits de la doctora Ester Comellas. El president de la Fundació Doctor Ferran, Ramon Bosch, ha remarcat que la recerca en medicina és fonamental.

Per la seva part, el gerent territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, ha afirmat que la recerca i la docència són línies estratègiques a potenciar.

El gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, ha remarcat la importància que el suport que atorguen diverses empreses a la investigació patrocinant aquestes beques ha de poder revertir al territori.

La regidora de Sanitat de Tortosa, Anna Algueró, ha destacat el suport de l’Ajuntament. La doctora Concepció Violán Fors, directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol, va pronunciar la conferencia magistral: “Vint anys de recerca a l'Atenció Primària”. Entre d’altres, Violán ha impulsat el desenvolupament de les unitats de suport a la recerca en atenció primària als diferents territoris i també la millora dels sistemes d'informació i registres de dades clíniques. Foto AJUNTAMENT DE TORTOSA.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>