BARCELONA

La Delegació de la Generalitat convoca una concentració a les 12 a Tortosa pels fets de Barcelona


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | BARCELONA

20/09/2017

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al matí el secretari general de Vicepresidència i d'Economia i d'Hisenda, Josep Maria Jové, en el marc de la macrooperació del cos armat contra diversos Departaments i organismes de la Generalitat. A primera hora, els agents s'han presentat al Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat, a la Rambla Catalunya; al d'Afers Socials i al de Governació, a més de les dependències de Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i d'Atenció Ciutadana. També s’ha dit que l’ebrenc Lluís Salvadó i Pere Aragonès també havien estat detinguts, però després aquesta informació ha estat desmentida per diversos mitjans. Just després de l'entrada al Departament d'Economia, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat a Twitter que l'entrada al Departament és "una demostració més que hi ha un veritable estat policial". Davant dels fets de Barcelona, la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha convocat una concentració pacífica davant de la seu de Tortosa, a partir de les dotze del migdia.

Diversos agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dimecres a primera hora a les dependències del Departament d'Economia, situat a la Rambla Catalunya i a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació i Afers Socials de la Generalitat. D'altra banda, els agents també s'han personat a primera hora del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. D'altra banda, els agents del cos armat també han entrat a les dependències d'Atenció Ciutadana, situades a la Via Laietana, número 14, de Barcelona. Just després de l'entrada al Departament d'Economia, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat que l'entrada al Departament és "una demostració més que hi ha un veritable estat policial" i ha lamentat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que "estem en un estat excepcional fora de qualsevol garantia democràtica" i "lluny de les llibertats fonamentals".

Les entrades es produeixen l'endemà que el cos armat rebés més de 45.000 notificacions per a les meses electorals del referèndum de l'1 d'octubre. Els comisos es van realitzar al llarg del dia a la seu de la firma a Terrassa, principalment, però també van fer inspeccions a Manresa, l'Hospitalet de Llobregat o Barcelona.

Segons el Ministeri de l'Interior, afirma que el nombre de certificats de notificació requisats "podria suposar el 80% de les comunicacions necessàries per cobrir les meses electorals". Els certificats de notificació estaven tancats, disposats per ciutats i poblacions.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>