SANT JAUME D'ENVEJA

L’illa de Buda, a la corda fluixa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | SANT JAUME D'ENVEJA

02/08/2017

L’alarmant regressió del delta de l’Ebre amenaça un dels ecosistemes més importants de Catalunya, l’illa de Buda. Aquest espai natural concentra el 75 per cent de la regressió total que pateix el delta de l’Ebre i ha perdut 600 hectàrees en els últims 60 anys. De fet, un dels episodis més greus que ha patit aquest espai va ser durant el temporal de gener, que va provocar l’entrada del mar a la llacuna dels calaixos de Buda, una zona d’aiguamolls on s’hi troben el 40 per cent de les aus presents en aquest espai natural.

En aquest sentit, el propietari de la meitat de l’illa de Buda, Guillermo Borés, ha reclamat a les administracions mesures de caràcter urgent.

Borés aposta per ‘actuacions contundents’, com la construcció d’una escullera a dins al mar.

Els alcaldes del delta de l’Ebre han engegat un front institucional per reclamar actuacions urgents al govern espanyol i a la Generalitat. Joan Castor Gonell és alcalde de Sant Jaume d’Enveja.

L’alcalde ha advertit que els propers temporals poden tornar a trencar els calaixos de Buda. En aquest sentit, ha reclamat que s’executin mesures de prevenció abans que arribi l’hivern.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>