TORTOSA

L’escola Remolins celebra els seus 130 anys amb una festa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | TORTOSA

15/05/2017

L’escola Remolins de Tortosa celebra el proper 25 de maig una festa per commemorar els 130 anys de la creació de l’escola més antiga del barri. Així ho han pogut saber a partir de la recerca d’un professor del centre, que ha localitzat un document de l’any 1887 en què s’explica que la gent de Remolins va demanar a l’Ajuntament la creació d’una escola per a xiquetes.

Fa uns anys, també havien trobat un llibre d’actes del 1912, que ja van cedir a l’Arxiu Històric. L’edifici actual de l’escola es va construir després de la Guerra Civil, al lloc que ocupava l’antiga presó. Una presó que abans havia estat convent, i que Juanjo Segarra ha pogut confirmar que anteriorment també havia acollit les aules d’alguna escola.

Per a la tarda del 25 de maig, l’escola Remolins ha preparat un acte pensat, sobretot, per a exalumnes, exprofessors, exdirectors i exinspectors que han passat pel centre en algun moment. L’exalumne més gran que han pogut localitzar és un home de 92 anys. La directora, Eugènia Vela, ha dit que l’escola Remolins es mereix un reconeixement per part de la ciutat.

També ha afegit que han demanat a l’Ajuntament i a Ensenyament el tancament de la terrassa del carrer Santa Anna, per ubicar-hi noves aules.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>