TORTOSA

L’Escola d’Art restaura els 11 passos de la Setmana Santa de Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | TORTOSA

16/03/2017

L’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha iniciat els treballs de restauració dels onze passos, amb la previsió que estiguen a punt per a la processó de Diumenge de Rams. De fet, ja han començat la restauració dels 10 passos que hi ha al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, al carrer Montcada, i en els propers dies també es restaurarà el pas del Despullament, ubicat a Jesús. La presidenta de l’agrupació, Cinta Fontanet, ha agraït la col·laboració dels tècnics de l’Escola d’Art de la Diputació.

Per la seua banda, Carme Clemente, responsable tècnica dels tallers de conservació i restauració de l’Escola d’Art, ha fet un repàs a les diverses restauracions que s’han fet als passos de la Setmana Santa de Tortosa des del 1995. Però aquesta vegada ha estat, sobretot, un treball de conservació, ja que en general els passos es trobaven en un bon estat. La tècnica Mireia Alfonso ha destacat que es notava que actualment es troben ubicats al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa.

Segons la tècnica, el pas que presentava més problemes de conservació era l’Ecce Mater Tua, de la confraria de la Immaculada, però s’han pogut solucionar amb facilitat. Alfonso ha afegit que quan acaben la intervenció plantejaran un pla de conservació i manteniment. Amb tot, ha insistit que es nota que els passos ara estan ben conservats al centre d’interpretació.

Per la seua banda, Fontanet ha anunciat que el programa de la Setmana Santa de Tortosa es presentarà el proper 27 de març. Així, ha avançat que el pregó serà el 8 d’abril, el dissabte anterior al Diumenge de Rams, a càrrec de la mestra Maria Joana Querol Beltran, qui ha estat presidenta del Patronat Escolar Obrer de la Sagrada Família. Foto SÍLVIA ALARCÓN.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>