XERTA

Xerta converteix una trinxera de la Guerra Civil en atractiu turístic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno / Sílvia Alarcón | XERTA

10/07/2017

L’Ajuntament de Xerta ha enllestit la recuperació de la trinxera del barranc dels Fornets, en el marc del seu projecte per posar en valor el seu patrimoni de la Guerra Civil i recuperar la memòria històrica. En els propers dies acabarà de fer-se la senyalització de l’espai, així com la instal·lació dels cartells interpretatius que ajudaran a explicar millor la funció d’aquest element defensiu. L’alcalde de Xerta, Roger Aviñó, ha destacat el bon estat de conservació de la trinxera, però també la seua ubicació estratègica al costat de l’actual Via Verda del Baix Ebre.

A Xerta conserven altres trinxeres, situades en punts més alts. La trinxera del barranc dels Fornets tenia fins a onze pous de tirador i buscava defensar el riu com a línia de front, quan el bàndol nacional va ocupar la riba dreta de l’Ebre. De fet, fins fa poc no se sabia que va ser construïda per les tropes nacionals. Aviñó ha detallat que abans de l’excavació arqueològica es desconeixia quin bàndol l’havia construït, i que els experts han determinat que es tracta d’un trinxera construïda pels voluntaris italians.

Aviñó ha agraït la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre en la neteja de tot l’entorn de la trinxera, així com en el condicionament de l’accés. A més, l’alcalde ha detallat la resta d’actuacions en el projecte de recuperació d’aquest espai de la Guerra Civil.

La presentació i obertura al públic de la trinxera del barranc dels Fornets tindrà lloc durant les properes festes de Sant Jaume, amb la celebració d’un acte de recreació històrica.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>