ULLDECONA

Ventura: ‘Potser d’aquí a 15 anys ja no quedaran oliveres per protegir’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | ULLDECONA

15/02/2018

Si les oliveres mil·lenàries estiguessin al nord del país, Catalunya hauria aprovat ja una llei per protegir-les? Aquesta és una pregunta que alguns ja ha començat a fer-se a Ulldecona. Així ho ha explicat aquest dijous l’alcaldessa de la població, Núria Ventura.

A Ulldecona continua la indignació després que una empresa de Sant Celoni haja decidit arrencar i emportar-se unes 150 oliveres, nou de les quals estaven catalogades com a arbres monumentals. Feia més d’una dècada que no assistien a un espoli tan important.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ventura ha remarcat que Catalunya necessita dotar-se d’una llei que puga protegir les oliveres centenàries i mil·lenàries. A tot el territori de la Taula del Sénia hi ha unes 5.000; i al terme d’Ulldecona, fins ara, n’hi havia comptabilitzades 1.391.

L’alcaldessa d’Ulldecona ha assegurat que seguiran treballant per evitar nous espolis, tot protegint les oliveres i amb un projecte global de preservació del paisatge, i per garantir la viabilitat de les explotacions agràries.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>