AMPOSTA

Unió de Pagesos denuncia Dia per vendre arròs "a pèrdues" a Amposta i Deltebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | AMPOSTA

27/06/2017

Unió de Pagesos va interposar aquest dilluns una denúncia davant del Departament d’Empresa i Coneixement contra la cadena Dia, per una presumpta venda a pèrdues en arròs blanc rodó categoria extra. En concret, amb una oferta vigent del 22 de juny al 12 de juliol de 2017 que comercialitza a 0,39 euros el quilo en els seus establiments d’Amposta i Deltebre, dos municipis arrossaires per excel·lència. El sindicat adverteix que aquesta setmana la cotització de la mateixa categoria d’arròs a la Llotja de Tortosa és de 0,56 euros el quilo.

Segons el sindicat agrari, cal tenir en compte que a aquest preu de 0,56 euros el quilo encara caldria afegir-li el cost d’envasat, transport i venda al detall i que en cap cas podria situar-se per sota els 0,65 euros el quilo. Per tant, els 0,39 euros el quilo de l’oferta de Dia se situarien un 40% per sota del preu de venda al públic que realment hauria de tenir, com a mínim. A més, durant tota aquesta campanya 2016-2017 la cotització d’aquesta categoria d’arròs s’ha situat entre els 0,59 i els 0,56 euros el quilo, segons la Llotja de Tortosa.

Unió de Pagesos demana al Govern que iniciï una investigació per determinar si aquesta oferta implica que se’n poden derivar accions il·lícites, a fi i efecte d’evitar pràctiques il·legals en la comercialització de l’arròs. El sindicat també reclama un seguiment acurat per determinar les causes per les quals es pot posar a la venda un producte com l’arròs rodó blanc categoria extra a un preu tan baix, molt inferior al que cobra el productor quan lliura l’arròs, abans de l’envasat, transport i venda al consumidor. Finalment, demana que es determinin les responsabilitats que se’n puguin derivar.

La venda a pèrdues, prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista, és una pràctica contrària a les normes de comerç que, segons Unió de Pagesos, suposa la venda per part d’un dels operadors de la cadena per sota el preu de compra al seu proveïdor.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>