TORTOSA

Un estudi ebrenc sobre fibromiàlgia relaciona estat emocional, dolor i malestar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | TORTOSA

08/03/2017

Un estudi del campus Terres de l’Ebre a la URV sobre fibromiàlgia ha conclòs que els pacients relacionen l’estat emocional amb el dolor i malestar. A més, la investigació apunta que és comú relacionar els primers símptomes amb un esdeveniment estressant. Unes emocions que, poden afectar al cos fins al punt de paralitzar-lo en forma de dolor, impotència funcional i fatiga.

En aquest sentit, l’equip d’infermeres recomana incloure tractaments de gestió d’emocions en els programes de salut sobre fibromiàlgia.

Maria Cinta Ventura pateix fibromiàlgia i ha participat en aquest estudi. En el seu cas, va notar els primers símptomes de la malaltia quan van operar al seu fill.

Marisa Panisello, investigadora de l’estudi, també ha indicat que una altra de les causes que es repeteixen entre totes les pacients és ‘el sentiment de culpabilitat’ per no poder encarregar-se de les tasques del dia a dia.

L’estudi ha guanyat el vintè Premi de Ciències Mèdiques i de la Salut, que atorga la filial Terres de l’Ebre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>