MAS DE BARBERANS

Un catàleg i una exposició, resultat de la recerca sobre la gelada de 1956


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | MAS DE BARBERANS

17/12/2017

El Mas de Barberans ha acollit aquest dissabte la presentació de la recerca sobre la gelada de 1956 als territoris de cruïlla del riu Sénia. ‘Memòria glaçada. La gelada de 1956’ és el nom de l’exposició i del catàleg que a través de fotografies, reculls de diaris i testimonis orals mostra diversos aspectes de la gelada.

‘Després de la gelada, molta gent se’n va anar del poble perquè no hi havia feina’. És un fragment del testimoni d’Otília Lleixà que va viure la gelada de 1956. Com ella, l’Elisa López, recorda quines van ser les conseqüències d’aquest fenomen meteorològic al territori.

L’Otília i l’Elisa són dos dels més de 100 testimonis que han fet possible la memòria col·lectiva sobre la gelada que va marcar un abans i un després als territoris de cruïlla.

La recerca ha estat realitzada pels Centres d’Estudis de Terres de Cruïlla i coordinada pel Centre d’Estudis Seniencs. La mostra serà itinerant i es completarà amb un seguit de tallers per treballar-ne els continguts i recollir nous documents i materials.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>