ULLDECONA

Ulldecona lluita per paralitzar l’extracció d’oliveres inventariades per ser venudes


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ULLDECONA

24/01/2018

L’Ajuntament d’Ulldecona ha requerit a l’empresa Cultius Ponç de Sant Celoni que paralitzi l’extracció d’oliveres inventariades dins d’una finca del terme municipal. El consistori va detectar ara fa uns dies treballs de neteja, poda i preparació per ser arrancades. Es tracta d’arbres inclosos en l’inventari d’oliveres monumentals elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia. L’empresa, propietària de la finca, es presenta com a “especialista en oliveres” i anuncia a la seva web la compra-venda d’exemplars centenaris i mil·lenaris. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha assegurat que l’Ajuntament està fent tot el possible per paralitzar l’extracció.

Dins la finca hi ha nou oliveres inventariades i que, per tant, superen els 3,5 metres de perímetre de tronc, mesura que es fa servir per determinar si els arbres són mil·lenaris. Ventura ha explicat que ja han contactat amb l’empresa i han apel·lat a la responsabilitat social perquè aturin l’extracció de les oliveres.

Actualment a Ulldecona hi ha 1.391 oliveres inventariades. D’aquestes 2 estan catalogades com a Bé Cultural d’Interès Nacional com a arbres monumentals per la Generalitat de Catalunya i 53, que són les que tenen més 6 metres de perímetre, com a Bé Cultural d’Interès Local.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>