ULLDECONA

Ulldecona acull el Congrés Internacional d’Oliveres Mil·lenàries


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ULLDECONA

24/11/2017

El Consell Oleícola Internacional ha escollit el territori de la Mancomunitat de la Taula del Sénia per celebrar el Dia Mundial de l’Olivera, sota el lema “Defensem el nostre planeta amb l’olivera”. Una de les activitats programades ha estat el Congrés Internacional d’Oliveres. La jornada ha començat amb una visita guiada al Museu Natural de l’Arion i després ha continuat amb xerrades i ponències a la Casa de la Cultura. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha mostrat la seva satisfacció per acollir aquest Congrés.

Durant la jornada la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell, ha donat conèixer que, malgrat la sequera, aquest 2017 hi ha hagut una producció de 7.912 litres d’oli entre les 12 marques que enguany elaboren oli certificat només d’oliveres mil·lenàries de la varietat Farga i d’una qualitat superior al Verge Extra. El president de la Mancomunitat de la Taula del Sènia, Alfons Montserrat, ha posat en valor aquest patrimoni.

En la part final de la jornada, s’ha fet un reconeixement als propietaris de les oliveres mil·lenàries i un tast d’olis d’oliveres mil·lenàries.

Per acabar s’ha llegit el manifest del Dia Mundial de l’Olivera del Consell Oleícola Internacional el qual posa en valor la tasca realitzada des del sector públic i privat per la conservació i posada en valor de les oliveres mil·lenàries i el seu oli.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>