VILALBA DELS ARCS

Treuen a la llum uns 200 metres de refugis i trinxeres de la Batalla de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailMíriam Gavaldà | VILALBA DELS ARCS

04/07/2017

Veure on s’amagaven i on descansaven els soldats republicans durant la Batalla de l’Ebre ajuda a entendre la història i la gent que la forma. Però si visitar les trinxeres i els refugis de la batalla és possible és gràcies, en aquest cas, als estudiants del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona que durant deu dies han estat excavant a l’espai històric dels Barrancs a Vilalba dels Arcs. Es tracta d’una zona que ja està museïtzada i que a través de l’excavació permet millorar el coneixement sobre els espais històrics de la batalla des de la vessant arqueològica.

Els treballs d’aquests últims dies han posat al descobert noves estructures de les defenses republicanes com trinxeres i refugis dels soldats. En total uns 200 metres de trinxera visitables que permetrà a la gent circular pel seu interior.

Per als estudiants aquesta ha estat una experiència única ja que mai abans havien excavat en un indret com aquest. Les excavacions els han permès fer-se una idea de la vida dels soldats a través de troballes com beines i llaunes de conserva.

Aquest és el tercer any que alumnes d’arqueologia de la UB duen a terme aquest tipus d’excavacions a la comarca. El primer any van recuperar la cota 287 mentre que el segon ho van fer al Poble Vell de Corbera d’Ebre.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>